Pakkaskelejä kaipaillaan!

-puun ostossa suvantovaihe

Kyllä joutaisi jo oikea talvi ja pakkaset alkaa. Ulos kun katsoo, niin vielä näyttää kovin lokakuiselta, vaikka joulukuuta jo aloitellaan.

Kaksi  edellistä lämmintä talvea ja sateista kesää vaikuttavat lämpöyrityksen arkeen monella tapaa. Asiakkaiden lämmöntarve on pienempi kuin keskimäärin, talviteitä on vaikea saada kantamaan, teillä on painorajoituksia ja hakepuu ei kuiva kunnolla.

Toissa juhannuksena oli yhtä paljon pakkasta, kun viime jouluna... Siinähän se vuotuinen keskilämpö tasoittuu. Mieluummin kuitenkin pitäisin talven talvella ja kesän juhannuksen seutuun.

Oudot kelit on aiheuttaneet meillä sen, että hakepuuta on kertynyt varastoon normaalia enemmän. Varsinkin talvivarastoja on kertynyt  hieman liikaakin, koska talviteille pääsy on tuottanut tuskaa.Toisaalta puun tarjonta on ollut oikein kiitettävää. 

Metsäenergian kokonaiskäyttö Suomessa näyttäisi laskevan tänä vuonna ensi kertaa pitkään aikaan. Isot laitoksetkaan eivät niele haketta entiseen malliin.

Olemme kuitenkin saaneet pidettyä vähentyneestä kulutuksesta huolimatta puun hankintaa käynnissä ja olemmekin voineet pääsääntöisesti ostaa varsinkin vanhojen toimittajien tarjoamat erät.

Nyt on kuitenkin hieman painettava jarrua ja katsottava mitä tuleva talvi tuo kelien puolesta tullessaan. Tästä syystä ainakin alkutalvi eletään puun hankinnassa suvantovaihetta. On vajuuteltava varastoa vanhemmasta päästä ja sormet ristissä toivottava, että talvi jäädyttäisi tiet kantaviksi!

Toivotaan, että tästä talvesta ei tule kahden edellisen kaltainen "epätalvi", vaan saisimme nauttia mukavista pakkasista edes pari kuukautta ja voisimme hyödyntää paikallista metsäenergiaa taas täydellä teholla!

2.12.2015

Mikko

Ajankohtaista

Kemistä kuuluu hyviä bioenergiauutisia. Vai kuuluuko? - 11.02.2016 14:17 Lue lisää.

28.01.2016 - 12:57

Uusi vuosi toi pakkasta ja pani pannut kuumaksi pitkästä aikaa. Lue lisää.

02.12.2015 - 17:07

Pakkaskelejä kaipaillaan! Puun ostossa suvantovaihe.  Kyllä joutaisi jo oikea talvi ja pakkaset Lue lisää.

02.11.2015 - 17:14

Uudet kotisivut avattu. Lue lisää.

Jaa sivu somessa tai sähköpostina