Historia

Ruutana Heating Oy aloitti toimintansa vuonna 2008, kun samaan aikaan perustettu Ylä-Savon Terni Oy haki yhteistyökumppania tuottamaan lämpöä Kiuruveden Ruutanalle rakennetulle vasikkakasvattamolle. Hakelämmitys osoittautui hinnaltaan kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi, varsinkin kun samalla voitiin verkkoon liittää läheisen Heinäkylän palvelukoti Oy:n kiinteistö ja Kiuruveden Kiurunkulman rivitalo, joiden lämmitys oli hoidettu siihen asti öljyllä.

Pari vuotta myöhemmin Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä haki toimijaa vastaamaan Hinguniemen hevosoppilaitoksen briketillä toimivan lämpölaitoksen polttoainetoimituksesta ja ylläpidosta.  Voitetun tarjouskilpailun jälkeen teimme laitokseen muutoksia, jotka mahdollistivat hakkeen käytön polttoaineena ja paransivat laitoksen käytettävyyttä.

2013 käynnistimme Pyhäjärven Ruotasella kaivoksen kupeessa lämpölaitoksen, jolla tuotetaan lämpöä Pyhäjärven Energia ja Vesi Oy:n Ruotasen kylän kaukolämpöverkkoon.

Matkan varrella olemme lisänneet palvelutarjontaamme myös uusiutuvan energian hankintaan liittyviä konsultointipalveluita ja koneurakointia.

Olemme huomanneet, että kaikkea ei kannata tehdä itse, vaan parhaaseen tulokseen päästään, kun jokainen tekee sitä mitä parhaiten osaa. Siksi toimimmekin mm. metsähakkeen hankinnan osalta yhteistyössä ammattitaitoisten kumppaneidemme kanssa. Tutustu yhteistyökumppaneihimme.

 

Tavoite/visio

Tarjoamme asiakkaillemme vaivattoman sekä hinnaltaan kilpailukykyisen ja ekologisen vaihtoehdon kiinteistöjen lämmittämiseen.

Tavoitteenamme on olla toiminta-alueellamme kilpailukykyisin kotimaisilla polttoaineilla lämpöyrittäjäkokoluokassa lämmöntuotantopalveluita tarjoava yritys.


Tarjoamme mutkattoman toimintatapamme niin puun myyjälle, kuin polttohaketta tai lämpöä tarvitsevalle asiakkaillemme.

Ajankohtaista

Kemistä kuuluu hyviä bioenergiauutisia. Vai kuuluuko? - 11.02.2016 14:17 Lue lisää.

02.11.2015 - 17:14

Uudet kotisivut avattu. Lue lisää.

Jaa sivu somessa tai sähköpostina