Historia

Ruutana Heating Oy aloitti toimintansa vuonna 2008, kun samaan aikaan perustettu Ylä-Savon Terni Oy haki yhteistyökumppania tuottamaan lämpöä Kiuruveden Ruutanalle rakennetulle vasikkakasvattamolle. Hakelämmitys osoittautui hinnaltaan kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi, varsinkin kun samalla voitiin verkkoon liittää läheisen Heinäkylän palvelukoti Oy:n kiinteistö ja Kiuruveden Kiurunkulman rivitalo, joiden lämmitys oli hoidettu siihen asti öljyllä.

Pari vuotta myöhemmin Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä haki toimijaa vastaamaan Hinguniemen hevosoppilaitoksen briketillä toimivan lämpölaitoksen polttoainetoimituksesta ja ylläpidosta.  Voitetun tarjouskilpailun jälkeen teimme laitokseen muutoksia, jotka mahdollistivat hakkeen käytön polttoaineena ja paransivat laitoksen käytettävyyttä. Vastasimme laitoksen polttoainetoimituksesta ja ylläpidosta kahdeksan vuotta. Vuonna 2019 voitimme tarjouskilpailun laitoksen päivittämisestä ja 12 vuotisesta ylläpidosta, onka jälkeen toteutimme laitokseen laajennuksen ja aloitimme operoinnin ajanmukaisella laitteistolla.

2013 rakensimme ja käynnistimme Pyhäjärven Ruotasella kaivoksen kupeessa lämpölaitoksen, jolla tuotetaan lämpöä Pyhäjärven Energia ja Vesi Oy:n Ruotasen kylän kaukolämpöverkkoon. Laitos myytiin sittemmin asiakkaalle vuonna 2019, jonka jälkeen olemme toimineet laitoksen polttoaineen toimittajana.

Matkan varrella olemme lisänneet palvelutarjontaamme myös uusiutuvan energian hankintaan liittyviä konsultointipalveluita ja koneurakointia.

Olemme huomanneet, että kaikkea ei kannata tehdä itse, vaan parhaaseen tulokseen päästään, kun jokainen tekee sitä mitä parhaiten osaa. Siksi toimimmekin mm. metsähakkeen hankinnan osalta yhteistyössä ammattitaitoisten kumppaneidemme kanssa. Tutustu yhteistyökumppaneihimme.

 

Tavoite/visio

Tarjoamme asiakkaillemme vaivattoman sekä hinnaltaan kilpailukykyisen ja ekologisen vaihtoehdon kiinteistöjen lämmittämiseen. Emme ole sitoutuneet mihinkään energiantuotantomuotoon, vaan pyrimme löytämään jokaiseen kohteeseen asiakkaalle parhaan energiaratkaisun.

Tavoitteenamme on olla toiminta-alueellamme kilpailukykyisin kotimaisilla polttoaineilla tai muilla energialähteillä lämpöyrittäjäkokoluokassa lämmöntuotantopalveluita tarjoava yritys.


Tarjoamme mutkattoman toimintatapamme niin puun myyjälle, kuin polttohaketta tai lämpöä tarvitsevalle asiakkaillemme. Haluamme olla luotettava ja helposti lähestyttävä paikallinen toimija uusiutuvan energian alalla.

Ajankohtaista

Muutoksia laskutusosoitteisiin - 04.08.2022 09:56 Lue lisää.

Jaa sivu somessa tai sähköpostina